Welk advies heb je nodig?

Vaak is het allemaal niet zo ingewikkeld. Je hebt een vaste baan, of hebt een intentieverklaring van je werkgever en je koopt je eerste huis. Meer betalen dan EUR 2.000,- voor advies en bemiddeling is dan echt niet nodig.

Wat kan een hypotheekaanvraag lastiger maken? Bijvoorbeeld als je al een hypotheek hebt met een spaar- of beleggingsdeel daarin en deze mee wil nemen naar een volgend huis. Je kan dan te maken krijgen met regels over overgangsrecht, de bijleenregeling, restschuldfinanciering, fiscaal geruisloos voortzetten etc.

Of je bent ondernemer, zzp-er of flexwerker. Geldverstrekkers vragen nu eenmaal meer gegevens van ondernemers, zzp-ers en flexwerkers. Wij moeten die gegevens controleren en dat kost tijd. Er zijn ook steeds meer mogelijkheden voor je als je nog niet 3 jaar actief bent.

We doen altijd ons uiterste best je dossier zo snel mogelijk te behandelen, maar zijn voor de hele doorlooptijd natuurlijk ook afhankelijk van de snelheid bij de geldverstrekkers. Met sommige geldverstrekkers is de samenwerking zo goed, dat wij het hele aanvraag traject binnen twee werkdagen afgerond kunnen hebben. Dit betekent dat je een definitief akkoord hebt binnen de wettelijke bedenktijd van 3 dagen. Je kan dus kopen zonder risico en zonder financieringsbehoud want je weet waar je aan toe bent binnen de wettelijke bedenktijd. Als je in een concurrerende markt zit, betekent dit een gigantisch voordeel ten opzichte van je concurrenten.

Waarom duur doen met je hypotheek als het goedkoop kan?.