Hypotheken. Hoe moeilijk kan dat nu nog zijn?

Nou dat kan best moeilijk zijn.
Maar vaak ook helemaal niet. Het merkwaardige is dat er bij veel banken en tussenpersonen niet veel, of soms zelfs helemaal geen onderscheid gemaakt wordt in wat je daar voor betaalt. Terwijl de inspanning voor het ene dossier veel groter is dan voor het andere dossier. En dat is raar.

Bij ons is dat onderscheid er wel. Voor het afsluiten van een "eenvoudige" hypotheek betaal je bij ons EUR 2.000,-. Dit is een tarief inclusief volledig advies en begeleiding tot aan de notaris.

Voor de aanvragen die niet zo eenvoudig zijn betaal je wat meer. Bijvoorbeeld als je zelfstandige bent, of je wil een deel van je huidige hypotheek meenemen of omzetten. Hoeveel je precies extra betaalt leggen we vooraf vast, waarbij verrassingen zijn uitgesloten. Heel soms is je situatie zo bijzonder dat er maatwerk volgt qua tarief en dienstverlening. Ook dat spreken we dan duidelijk van te voren af en leggen we schriftelijk vast.

Er zijn diverse partijen in de markt die de mogelijkheid bieden je hypotheek helemaal zelf te sluiten. Dit heet execution only. Even googelen en je vindt ze zo. Ook zijn er partijen die de hypotheken van maar één of een beperkt aantal geldvertrekkers aanbieden.

Wij bieden geen execution only aan. Maar wij bieden hypotheken met advies aan voor nagenoeg hetzelfde tarief! En dat doen wij bij bijna alle grote geldverstrekkers.Waarom zelf doen als je het voor nagenoeg hetzelfde geld kan laten doen?


Waarom duur doen met je hypotheek als het goedkoop kan?.